Niet Vandaag

Ik neem me altijd voor om niet mee te doen aan goede voornemens. Ze vormen het perfecte recept om jezelf teleur te stellen, en van alle slechte gewoontes die ik ooit succesvol heb afgezworen heb ik er niet één op Nieuwjaarsdag laten varen. Januari is al zo’n mistroostige maand, ik moet er niet aan denken dat ik ook nog mezelf voor het hoofd moet slaan omdat ik er niet in geslaagd ben om mijn goede voornemens uit te voeren.

Toch, onbewust heb ik ze wél hoor: dingen waarvan ik vind dat ik ze beter of anders zou moeten doen. Je kan je wel voornemen om je niks voor te nemen, maar ik ontsnap ook niet aan dat stemmetje in mijn hoofd dat me constant wijst op mijn tekortkomingen. Misschien moest ik er maar eens een gesprek mee aangaan.

“Je moet minder rotzooi eten!”

Really, dit zeg je in januari? Het is koud, vies, de winter duurt nog maanden, binnen is het gezellig? Dit is echt niet het moment om over salades te beginnen hoor, mijn lichaam heeft behoefte aan friet, kaasfondue en stamppot met veel roomboter. Tegen de tijd dat het weer benen-scheer-weer is praten we nog wel een keer.

“Je moet twee keer per week sporten!”

Voor iemand die sport haat ben ik al onnoemelijk trots dat het me lukt om één keer per week mezelf op een fiets door de regen te sturen om te gaan sporten, en dat ik een sport heb gevonden die ik zonder al te veel tegenzin uitoefen (boulderen). Typisch dat er meteen weer een schepje bovenop moet.

“Je moet je minder slonzig kleden!”

Fuck you, het is ijskoud, mijn uggs en hoodie zijn pure noodzaak nu, je mag blij zijn dat ik niet rondloop in een snuggie.

“Minder drinken!”

Zoveel drink ik niet. NEXT!

“Minder geld uitgeven!”

Ja, ok, hier zou je een punt kunnen hebben. Ik kan best een maandje geen nieuwe kleren kopen, en geen nieuwe nagellak (ik heb immers al 403 potjes). Aan de andere kant: ik heb geen schulden, betaal alles keurig op tijd en spaar ook nog, bovendien is de O.P.I. nagellak in de aanbieding bij de Big Bazar, €2,99 in plaats van €15, dus no can do.

“Minder twitteren!”

Eh… sorry, wat zei je? Ik verstond je niet. Joe!

 

Mijn nieuwe single heet Niet Vandaag en gaat over goede voornemens. Luister hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *