Viva400

De Viva400. Elk jaar weer een dingetje. Vorig jaar was ik zelf genomineerd, en ging ik na afloop nogal ham op de uitreiking die zo truttig was dat ik er spontaan wasverzachter van kreeg. Maar goed: de nominaties zijn weer bekend, en zolang het een ding blijft, wil ik toch graag even een paar van die topvrouwen endorsen. Gewoon, een beetje bindend stemadvies naar de mensen toe. Gaan we!

 

Hadjar Benmiloud

Omdat ze geheel kosten-batenloos feministisch platform Vileine opzette, waar wij zure zeikfeministen naar hartelust onze broek kunnen luchten. En dat is fijn. Hadjar is een lief poezenvrouwtje met haar op de juiste tanden. Plus: een fijne en goede hoofdredacteur.

 

Stella Bergsma

Omdat er niemand zo schaamteloos tweet over piemels en kutjes als Stella. Ik heb haar pussy-roman nog niet gelezen, maar dat doet er niet toe, want ik weet toch al dat ‘ie goed is. Althans, dat heb ik van horen zeggen. En oh ja: ze zingt ook heel fijn. En: ik ken niemand die zó vaak van facebook geflikkerd is. Dat alleen al is een stem waard!

 

Marieke Rijneveld

Omdat ze de allerfijnste debuutbundel schreef die ik in tijden las. En omdat ze er altijd spiksplintergoed uitziet in pak. Van dichters als Marieke kunnen we er niet genoeg hebben, al ben ik eigenlijk wel blij dat er maar eentje is, want nu kan ik al mijn fangirl-energie lekker focussen.

 

Ancilla van de Leest

Omdat ze de lijsttrekker met de beste tieten is? NEE NATUURLIJK NIET. Of ja, jawel, maar dat doet er niet toe. Ancilla doet goede en belangrijke dingen voor de Piratenpartij én voor jouw privacy, maakt privacyproblematiek inzichtelijk op twitter, en ja, ze ziet er dus ook nog eens goed uit.

 

Anke Laterveer

Omdat Anke #zeghet introduceerde, en zich steeds weer sterk doch kwetsbaar opstelt op de sociale media, en daarmee veel anderen de moed gaf om zich uit te spreken over seksueel misbruik. Daarnaast is ze ook gewoon supergrappig en schrijft ze goede dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *