Terugkijk van de week #7

Als professioneel tv-junkie spendeer ik meer tijd met mijn Ziggo Totaalpakket dan me lief is. Mijn specialiteiten: pulp, docu’s en verder alles wat beweegt en geluid maakt. Speciaal voor jullie presenteer ik om de zoveel tijd een paar terugkijkbriljantjes. Wat moet je gezien hebben?

 

1. Het Eiland

 

eiland

 

The Office, maar dan in België, met echte Belgische Kafka. Met betere typetjes, grappigere verhaallijnen, en acteurs waarvan je ziet dat ze al sinds jaar en dag comedy maken met elkaar. Het Eiland is inmiddels al een decennium oud, maar wordt herhaald op Één. Nou kun je wegens geoblock in Nederland geen Belgische tv terugkijken (hoera EU doe daar eens wat aan), maar gelukkig staan alletwee de seizoenen op youtube. Het grappigste dat ik in tijden gezien heb. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Kijk hier terug op youtube

 

2. Buitenspel

 

Ik las ergens dat het nieuwe programma van Sofie Hilbrand om te janken zo weinig kijkcijfers trekt. Best jammer, want ik vind Buitenspel echt een fijn programma. Het gaat over drie “probleemteams” in het amateurvoetbal. Teams die met de tegenstander op de vuist gaan, elf rode kaarten halen in één helft, niet op komen dagen bij trainingen, dat soort dingen. Het geeft een mooi inkijkje in amateurvoetbal (voor mij een redelijk onbekende wereld) en groepsdynamiek. I like.

Kijk hier terug op uitzendinggemist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *