Verkiezingsrecap #2

Nadat de Tweede Kamerleden zich een paar dagen hebben mogen volvreten en met oud & nieuw door de mist het vuurwerk niet zagen, is de campagne weer losgebarsten. Alle goede voornemens ten spijt: het nieuwe jaar begon meteen weer lekker ouderwets inhoudsloos. Er valt weer een hoop te lachen én te huilen! Ik vat de campagne van deze week even voor u samen.

 

Thierry Baudettert lekker door

 

Maandag viel Thierry Baudet meteen met de deur in huis: het verkiezingsprogramma van het Forum voor Democratie is rond. Voor wie geen zin heeft in paaagina’s vol holle frasen is er goed nieuws: het programmaatje laat zich makkelijk samenvatten. Burgemeesters moeten verkozen worden, minder belasting voor alles en iedereen, en hogere salarissen voor zorg, onderwijs en leger. 

Ik hoor u vragen: WIE GAAT DAT BETALEN, THIERRY?! Daar heeft hij gelukkig goed en grondig over nagedacht. Tromgeroffel…….. DE KINDERBIJSLAG GAAT OMLAAG. Heel benieuwd hoeveel dat oplevert. Een paar tientjes? 

Net als bij de PVV lijkt het programma van FvD niet echt, of gewoon echt niet, doorgerekend. Gelukkig komt niemand daar ooit achter, want Baudet wil het Centraal Planbureau snel afschaffen voor het alle plannen kan doorrekenen. “Een Centraal Planbureau riekt naar communisme”, zegt ‘ie. “Dat past niet in een liberaal land.” Well played, Thierry. Well played. Schaf de minister van Financiën ook gewoon af, dan krijg je daar straks ook geen gezeik mee als er opeens geen belasting meer binnenkomt op de bankrekening van de b.v. NL en zn.Is dat alles? NEE NATUURLIJK NIET! Thierry wil ook graag minder! minder! minder! publieke omroep. Om de haat vast een beetje aan te wakkeren wil hij een disclaimer na ieder NPO-programma: “Dit programma heeft u €XXX aan belastinggeld gekost.” Prima, Thierry. Zullen we dat voortaan ook bij onzinnige kamervragen doen? Deal.

 

Halbe “Schnitzel” Zijlstra-alert

 

Halbe weer lekker ganings? Halbe weer lekker ganings. Of ja, technisch gesproken was het niet precies Halbe Zijlstra die deze week PVV-corvee had, maar toch hè. De Gouden Halbe voor Lachwekkendste Campagnemove Van De Week ging deze week naar…… de VVD zelf. En wel voor het onzalige voorstel dat de vegetarische schnitzel geen schnitzel meer mag eten, want schnitzel verwijst naar een platgemept stuk varkensbuik ter grote van een deurmat, en niet naar keurige sojaboontjes. Ies koeltoer en moet derhalve beschermd worden. 


What’s next? Mag amandelmelk geen melk meer heten want komt-niet-uit-een-vleesuier? Mogen haribo-banaantjes niet langer de vorm van banaantjes hebben want er zou maar eens een kind kunnen denken dat er vitamines in zitten? Misschien moeten we het dan meteen grondig aanpakken en gewoon metaforen en beeldspraak helemaal verbieden. Voorkomt een hoop verwarring.

 

Greet de dekzwabber

 

De Gouden Geert voor Meest Fascistoïde Tweet Van De Campagneweek gaat, ook deze week, weer naar Geert zelf. Het begint inmiddels voorspelbaar te worden, maar Geert doet dan ook gewoon heel erg zijn best om de grootste klootzak van het land te blijven, én de man heeft talent.Anyways, wat tweette Geert? Iets over Marokkanen en schoon schip maken. Zeg maar gewoon “minder, minder, minder”, maar dan nog erger: “niks, niks, niks”. Dat ‘ie net veroordeeld is voor discriminatie lijkt niet echt indruk te maken. Eerder omgekeerd: hoe meer rechtszaken, des te meer aandacht. There’s no such thing as bad publicity, immers! Kijk maar naar Halbe “Schnitzel” Zijlstra.Schoon schip maken, dus. Met een zwabber en zo’n gietijzeren emmer sop. Lekker alle Marokkaantjes van het dek vegen. Geert gaat het doen! In naam van volk en vaderland en alles. Maar even serieus: mogen we inmiddels zeggen dat Wilders een fascist is? Of wacht, dit was geen vraag. Volgens mij moeten we inmiddels concluderen dat Greet een fascist is. Of waarom zeg je anders dat je een hele religie wil elimineren alsof het over het afstoffen van een vensterbank gaat?

Het was me het weekje weer! Volgende week: de wederopstanding van Ivo “Eh” Opstelten. Of misschien ook niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *