Brillenaddict*

Wie mij een beetje kent, weet dat ik nogal een verzamelaar ben. Tassen, schoenen, knutselspullen, opschrijfboekjes… kasten vol. Toen mijn zusje een bril kreeg (ze was anderhalf), was ik razend jaloers, want brillen zijn cool. Maar helaas: mijn gezicht bleef naakt, tot ik 23 werd en opeens geen verkeersborden meer kon lezen in het donker. Ik liet mijn ogen testen, en YEEHAA: mijn rechteroog had een flinke cilindrische afwijking, dus: come to momma, bril!

Sindsdien heb ik ongeveer twintig brillen laten aanmeten. Sommige nieuw, sommige zijn vintage monturen die ik via o.a. Etsy op de kop heb getikt, en eentje is een oude van mijn oma (waarover ik nog een keer een aparte blog ga schrijven). Voor iedere outfit heb ik een bril – en ik heb er nog lang niet genoeg, als het aan mij ligt.

Het enige dat ik nog niet had, was een zonnebril op sterkte. Ik heb namelijk een mega-verzameling zonnebrillen, maar omdat mijn ogen niet zó slecht zijn was ik te lui/blut/laks om er nieuwe glazen in te laten zetten. Vooral als ik auto rij heb ik mezelf daar regelmatig om vervloekt, dus toen Polette me er eentje aanbood was ik like: JA, GRAAG.

 

IMG_7792

 

Ik leerde Polette kennen via mijn bff Toeps, die al tijden een enorme roze bril rockt waar ik zelf echt verliefd op ben. Ik stuurde ze een mailtje, en mocht een bril uitzoeken. Hell, yeah. Polette verkoopt monturen voor weinig, online: je kiest een montuur, vult je maten in (tip: laat je ogen + pupilafstanden nog een keer goed checken bij een offline opticien), kiest een soort & kleur glazen, en hoppa: je krijgt je bril thuisgestuurd. Mocht je trouwens toch liever passen: ze hebben ook een real life winkel, in Amsterdam.

Ik ben zelf vooral fan van de grote kunststof monturen van Polette, dus ik koos voor een oversized hippiemodel, fijn voor bij maxidresses, waar ik in de zomer erg blij van word. Hij is de hele zomer nog niet van mijn neus geweest, dus: geslaagde deal. Vorige week gingen we voor het eerst met Yung Romeijn op vakantie, naar Ameland, en heb ik Bram gevraagd om wat foto’s te maken.

 

IMG_3541

 

(Ameland is trouwens vanaf nu mijn lievelingseiland: zo rustig, verlaten stranden galore. Mijn nieuwe ultieme droom is om samen met Bram en Yung R. een oud huisje in de duinen te bemachtigen en daar een studio te beginnen)

*lees mijn disclaimer

 

IMG_2437

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *