KvK-hacks

Deze week werd ik gebeld door een anoniem nummer. Omdat dat soms belangrijke telefoontjes zijn (media, artsen) nam ik op.

“Hallo! Spreek ik met de CEO van Aafke Romeijn?”

“Eh, ja. Ik ben trouwens ook Aafke Romeijn, maar dat terzijde.”

“Goedemorgen! Wij zijn bedrijfsbesparing punt nl. Als u ons geld geeft geven wij u besparingstips.”

Oké, eerste tip lijkt me sowieso om te besparen op besparingstips, maar dat terzijde. Ik vroeg waar ze mijn nummer vandaan hadden, en oh surprise: dat hadden ze van de Kamer van Koophandel. Nou ben ik toch al niet echt vrienden van die club, maar dat constante gespam en gebel van vage bedrijfjes vind ik echt rete-irritant. Toen ik dit verhaal op twitter deelde kreeg ik vervolgens de leukste tips van volgers om de beller de volgende keer een hak te zetten. Omdat ik de beroerdste niet ben, hier een kort overzicht!

Deze kreeg ik al vaker te horen. Laat al die spammerds lekker de KvK zelf bellen met hun lame besparingstips en zakelijke energiedeals. Dingetje wel: als je je telefoonnummer bij de KvK verandert, duurt het vaak lang voordat je daar iets van merkt. Mocht je dus intussen toch nog gebeld worden, dan hier nog een paar tips.

Bellen doe je binnen kantooruren, en zzp-kantooruren zijn whenever you are awake. Overdag lig je gewoon lekker te slapen.

Want ophangen doen ze niet hè? Zolang ze je aan de lijn hebt bestaat de kans namelijk dat je alsnog ja gaat zeggen tegen hun belachelijk fantastische deal.

Ik begin hier echt zin in te krijgen. Hopelijk word ik komende week nog een keertje gebeld zodat ik deze kan uitproberen. Misschien dat ik dan ook nog over pizza begin:

Draag me weg! Raap me op! Dank voor alle tips. Mocht je er zelf nog goede ideeën hebben om KvK-spammers af te wimpelen, laat ze onder in de comments.

3 reacties op “KvK-hacks”

 1. Hans Berkheij schreef:

  Laatst een telefonische acquisiteur (klinkt bijna als inquisiteur) aan de lijn gehad van de-energieconcurrent die mij als KvK-ingeschrevene een aantrekkelijke energiedeal voorhield van Essent. Ik zou er ex BTW ruim 20% op vooruitgaan.
  Dit is dus domweg onzin?

 2. Erik schreef:

  Kostelijk! Ik word gebeld door 020-8080744, MID of zoiets. Anyway, de beller Marek was heel geïnteresseerd om zaken met ons te doen. Super interesse aan onze “professional experience”. “Leuk” zei ik “welke van mijn enorme ervaring ben je in geïnteresseerd Marek?” vroeg ik hem. “Well you are in the management field, no?” Het was duidelijk dat Marek geen flauw idee had wie hij belde en waarom. Vooral ook omdat hij de naam van mijn beheer BV noemde en die doet letterlijk niets van enig belang. “Je hebt echt geen idee wie je belt hè Marek”. Zijn laatste zin was “Fuck you!” Hè, waren ze allemaal maar zo grappig en makkelijk. 😂

 3. mogbeni schreef:

  wat leuk dat er weer iemand besmet” is met het virus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *