Writer in residence Tilt

Ik ben trots en vereerd dat ik na o.a. Lieke Marsman en Maartje Wortel uitgenodigd ben als writer in residence van literair festival Tilt in Tilburg. Wat betekent dat?

Allereerst dat ik de stad ga verkennen en poëzie/essayistiek ga schrijven over de wisselwerking tussen lichaam en architectuur. Dat is een onderwerp waar ik in Concept M natuurlijk al zijdelings aan raakte (met alle beton en snelwegen), maar in mijn poëzie diep ik dit verder uit. Het resultaat wordt uitgegeven als bundel en gepresenteerd op 14 maart tijdens het festival. Ik heb nog niet eerder poëzie gepubliceerd, dus: spannend!

Daarnaast zal ik aan de universiteit van Tilburg samen met Sander Bax een vak geven dat rond ditzelfde thema werkt. Iedereen die weet hoe veel ik van studenten, lesgeven en onderzoek hou snapt dat ik hier echt veel zin in heb.

Tot slot ga ik een aantal optredens in Tilburg geven, hierover later meer hier op de sociale media!

 

Een reactie op “Writer in residence Tilt”

 1. Piet Hoofs schreef:

  Onderstaand een gedicht, dat ik ooit heb geschreven over de stad Tilburg.

  Tilburg de stad waar ik geboren ben
  Waar ik de geuren en kleuren van ken
  Al vanaf mijn geboorte van hou
  Respect heb voor elk gebouw
  Ook al wordt het steeds geschonden
  Door afbraak en andere zonden
  Eens door wolfabrikanten beheert
  Blijft het glorie uitstralen, toch “verkeerd”
  Het moet in de vaart der volkeren mee
  En plooit zich daarnaar zeer gedwee
  Met lelijke en zeer dure ornamenten
  Vele hoge gebouwen zonder Tilburgse fundamenten
  De “gezaghebbende” laten duidelijk blijken
  Tilburg wordt groot, desnoods over lijken
  Maar mijn verliefde blik legt het steeds bloot
  Voor mij blijft Tilburg altijd groot
  Lief Tilburg, ik heb over jou veel verdriet
  Je gaat naar de verdommenis,
  En niemand die het ziet.

  Succes, met vriendelijke groet Piet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *